Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

PDR Bölümü 4. Sınıflar Uygulama Programı - Bahar 2021

Değerli Veliler ve Sevgili Öğrenciler,

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi; bilgili, becerili, erdemli ve araştırmacı öğretmenler ve psikolojik danışmanlar yetiştirme ilkesi, deneyimli öğretim üyeleri ve yapılandırmacı bakış açısıyla geleceğin öğretmenlerini ve psikolojik danışmanlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir. Fakültemiz, Okulda Üniversite Modelini okul-üniversite iş birliğine dayalı olarak 2014 yılından beri yürütmektedir. Bu model kapsamında hem öğrencilerimiz hem de akademisyenlerimiz K-12 okullar öncelikli olmak üzere PDR alanında deneyim kazanmaya ve deneyimlerini yenilemeye devam etmektedir.

MEF Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü olarak ileri görüşlü, kendini sürekli geliştiren, teknolojiye hâkim, araştırma becerileri gelişmiş, yaratıcı, evrensel, mesleki etik değerlere bağlı ve gelecek 100 yılı şekillendirecek kaliteli psikolojik danışmanlar yetiştirme hedefindeyiz. Bu hedefimiz doğrultusunda MEF Üniversitesi PDR Bölümü yarı zamanlı öğretim üyeleri Uzman Psikolojik Danışman Ayşegül Aracı-İyiaydın ve Uzman Psikolojik Danışman Tamay Tolungüç gözetiminde 4.sınıf öğrencilerimiz ile birlikte SAGEM (Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) iş birliğinde lise öğrencilerine yönelik psiko-eğitim grupları ve çalıştaylar düzenliyoruz.

Üç farklı psiko-eğitim grubunda toplam 35 lise öğrencisiyle 6 hafta sürecek çalışmalar yapılacaktır. 4.sınıf öğrencilerimizden 10 kişilik aday psikolojik danışman ekibi, Uzman Psikolojik Danışman Ayşegül Aracı-İyiaydın liderliğinde lise öğrencileri ile zorbalık üzerine çalışacak ve deneyimleri üzerinden süpervizyon alacaklardır. Bölümümüz 4.sınıf öğrencilerinden 13 kişilik aday psikolojik danışman ekibi, Uzman Psikolojik Danışman Tamay Tolungüç liderliğinde “Yol Açık, Yola Çık” başlığıyla 6 hafta sürecek grup çalışmasında; kendini tanıma, duyguları tanıma, yönetme ve kabul etme, kaygı ve kaygı yönetimi, beden algısı, güvenli ilişkiler ve sınırlar gibi konulara odaklanılacaktır. Yine bölümümüz 4.sınıf öğrencilerinden 12 kişilik aday psikolojik danışman ekibi, Uzman Psikolojik Danışman Tamay Tolungüç liderliğinde “Pandemi Sürecinde Hayatımız” başlığıyla 6 hafta sürecek grup çalışmasında; sosyal medya bağımlılığı, zaman yönetimi, çatışma çözme becerileri, motivasyon, kaygı yönetimi, siber zorbalık ve bilinçli farkındalık gibi konulara odaklanılacaktır. Öğrencilerimiz bu grup çalışmalarında üniversite süpervizörlerinden de geribildirimler alacaklar, psikolojik danışmanlık alanında yetkinliklerinin gelişmesi amacıyla desteklenecektir.

Mayıs ayı itibari ile başlaması planlanan çalıştaylar için konular eklenecektir.

Proje Liderleri: Uzman Psikolojik Danışman Ayşegül Aracı-İyiaydın & Uzman Psikolojik Danışman Tamay Tolungüç

Dr. Melike Acar (PDR Bölümü Öğretim Üyesi, Bölüm Başkanı)
Doç. Dr. Ezgi Toplu-Demirtaş (PDR Bölümü Öğretim Üyesi)
Eda Karamancı-Kitapçı (PDR Bölümü Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi)