Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

PDR Bölümü 3. Sınıflar Uygulama Programı - Bahar 2021

Değerli Veliler ve Sevgili Öğrenciler,

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi; bilgili, becerili, erdemli ve araştırmacı öğretmenler ve psikolojik danışmanlar yetiştirme ilkesi, deneyimli öğretim üyeleri ve yapılandırmacı bakış açısıyla geleceğin öğretmenlerini ve psikolojik danışmanlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir. Fakültemiz, Okulda Üniversite Modelini okul-üniversite iş birliğine dayalı olarak 2014 yılından beri yürütmektedir. Bu model kapsamında hem öğrencilerimiz hem de akademisyenlerimiz K-12 okullar öncelikli olmak üzere PDR alanında deneyim kazanmaya ve deneyimlerini yenilemeye devam etmektedir.

MEF Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü olarak ileri görüşlü, kendini sürekli geliştiren, teknolojiye hâkim, araştırma becerileri gelişmiş, yaratıcı, evrensel, mesleki etik değerlere bağlı ve gelecek 100 yılı şekillendirecek kaliteli psikolojik danışmanlar yetiştirme hedefindeyiz. Bu hedefimiz doğrultusunda MEF Üniversitesi PDR Bölümü bölüm başkanı Dr. Melike Acar önderliğinde/süpervizörlüğünde bu dönem 3. Sınıflarımızla yeni bir proje uyguluyoruz.

MEF Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmalık ve Rehberlik Bölümü akademisyenleri gözetiminde psikolojik danışman adayı 30 3. sınıf öğrencimiz, SAGEM ve Etiler Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik liseye geçiş sınavı ve yükseköğrenime geçiş sınavı olmak üzere iki farklı konuda toplam 14 atölye düzenliyor. Bu atölyeler 7, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerimizin yaşayacakları süreç hakkında bilgi edinmelerini ve sorularına cevap bulabilmelerini amaçlamaktadır.

Proje liderleri ve süpervizörlerimiz:

Dr. Melike Acar, MEF Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Bölüm Başkanı (Proje Lideri ve Yürütücüsü, Süpervizör)

Psikolojik Danışman Cihan Yeşilyurt (Süpervizör)

Klinik Psikolog Müge Ertürk Berber (Süpervizör)

Arş. Gör. Hande Özkan, MEF Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü (Proje Yardımcısı)